Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk fotografi i Berlin

/

I höst öppnar en internationell satsning på svenskt fotografi i Berlin.

Annons
I höst öppnar en internationell satsning på svenskt fotografi i Berlin. Bakom initiativet står Nina Grundemark, galleri Ikon, Neva Books/Pics, Dorothée Nilsson och Ann-Chatrine Jansson.- Vår ambition är att möta en ny marknad, att många fotografer får en samlad kanal och att alla intresserade får en kanal in.

I september öppnar Berlingalleriet Swedish Photography. Kulturattachén Ulrika Skoog Holmgaard på Sverigeambassaden i Berlin inviger galleriet och öppningsutställningen Swedish Red av Joakim Eneroth. I november visar galleriet Far too close av Martina Hoogland Ivanow.

Varje år ska galleriet visa fem olika utställningar, men också arrangera workshops och samtal samt bokreleaser. Det ska även finnas en bokhandel för skandinaviska fotoböcker och ett showroom för bildförsäljning.

I pressmeddelandet presenteras syftet och ambitionerna: "Det är en internationell satsning på svenskfotografi, något som har efterfrågats av fotografer länge. Vår ambition är att möta en ny marknad, att många fotografer får en samlad kanal ut och att alla intresserade får en kanal in."

Mer information publiceras löpande på www.swedishphotography.org.


/Amy Lagerman

Kamerabild.se

Mer läsning

Annons