Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svedab flyttar söderut

Ledningen för däcksåtervinningsföretaget Svedab tror inte längre på Söderhamn som lokaliseringsort för företaget. Nu blickar man söderut.

Annons

Efter fyra års försök att etablera däcksåtervinningsföretaget Svedab i Söderhamn, studerar ledningen bakom företaget alternativa orter för sin planerade verksamhet.

- Norrsundet – men framför allt Västerås. Där finns en plats som skulle vara väldigt lämplig för oss, säger Torgny Andersson som räknar med ett beslut om två veckor.

Svedabs affärsidé är att med hjälp av ånga utvinna kol, olja och stål ur kasserade bildäck. Verksamheten bedömdes sysselsätta 15-25 personer.

Första stötestenen var att hitta finansiärer. När den saken var klar började letandet efter lämplig plats i Söderhamn. Det visade sig emellertid svårare än väntat. Vallvik, Sandarne – och Stabbläggargatan i centralorten – har lanserats men kritik från närboende har satt stopp:

- Energiverkschefen tyckte att vi kunde bygga vid energiverket, men jag anser inte det som realistiskt, säger Torgny Andersson.