Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svartmålar den borgerliga regeringen

Annons

Jag tycker att Elin Lundgren svartmålar den borgerliga regeringens arbete alltför mycket i sin ledare i Ljusdals-Posten den 25 augusti.

Jobbskatteavdraget har ju betytt väldigt mycket för låg och mellaninkomsttagarna. Det har inte ökat klyftorna mellan rika och fattiga. De klyftor som redan finns grundades under 90-talet av den socialdemokratiska regeringen. Klyftor kommer alltid att finnas vilken politik som än bedrivs.

Att svenska barn är "rikare" än barn med utländsk bakgrund är väl egentligen inte konstigt. Invandrarfamiljer har svårare att få jobb än svenska familjer, då blir det ju inkomstklyftor helt naturligt. Det var det väl under "sossarna" också? Sverige tar ju någonstans mellan 40 000-50 000 flyktingar per år (Finland tar 900). Huvudsaken är väl att vi kan ta dem till Sverige så att de kan starta ett nytt liv här.

När du talar om en "galen lärare" så tycker jag att du smutskastar din egen yrkeskår. Eleverna går till skolan med större fruktan för att bli mobbade än för att läraren ska ställa frågor om allt kul de gjort under sommaren. Alla barn har gjort någonting som de är stolta över. Det är inte säkert att Legoland är roligare än att träffa mormor.

Med din syn på moderater som du kallar "samma skit som tidigare" undrar jag hur du som lärare ska kunna förhålla dig till dina elever. I din undervisning måste du vara neutral och inte ge utlopp för dina vänsteråsikter.

Jag tycker det är helt riktigt att de som arbetar får lägre skatt. Arbete måste löna sig, men det är väl svårt att förstå för de som växt upp under en vänsterregering/bidragsregering.

Under den förra regeringen när vi betalade högre skatt, inte hade vi renare sjukhus, bättre vägunderhåll eller högre pension då?

Klas Bergström

Järvsö

Mer läsning

Annons