Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svartbygge på ö utreds

Fastighetsägaren hävdar att beskedet han fick var att det gick bra att bygga.

Plan- och bygglovskontoret håller på att utreda ett misstänkt svartbygge på en ö i kommunen.

För ungefär en månad sedan fick plan- och bygglovskontoret in en anmälan om att det stod några olovligt uppförda byggnader på en ö i Hudiksvalls kommuns södra skärgård. För att bilda sig en uppfattning åkte man ut till ön och hittade ett antal byggnader på fastigheten. Någon ansökan om bygglov verkar dock inte finnas.

– Vi hittade inget bygglov, konstaterar plan- och bygglovchef Lennart Westberg.

Fastighetsägaren har fått möjlighet att yttra sig. I ett brev till kommunen skriver han att han äger skog på ön och för att kunna sova över och äta under arbetet i skogen ville han uppföra en byggnad. Sommaren 2006 kontaktade han bygglovskontoret för att höra vilka regler som gällde.

Beskedet han fick var då att han som markägare hade rätt att uppföra byggnader på platsen och att det gick bra att bygga förråd, brygga, toa och sjöbod, hävdar mannen. En större byggnad stod klar i januari 2007, en mindre i augusti 2010.