Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt vara gammal i Söderhamn

Så har vi fått pröva den nya ordningen för busstrafiken i Söderhamn i drygt en månad. Jag har rest med linje 60 i tolv år och enkelt tagit mig till centrum och gågatan, Åhlenkrysset och Lönnen, vilket betyder apotek och banker. Jag är besviken.

Visst är det lätt att stiga på bussen om man ska till sjukhus eller E-center. Men om jag vill till Åhlenkrysset måste jag gå med min rollator över järnbron. Efter jag handlat på Åhléns ska jag gå med packad rollator tillbaka till bussterminalen. Ännu svårare är det att ta sig från sjukhuset när besöket är över och ta vägen över Hällåsen dit jag inte ska åka och ingen annan heller. De tre gånger jag åkt den turen steg ingen av eller på vid Hällåsen. Ompröva den knasiga idén. Jag får gå mycket mera nu.

Jag är 80 år och orkar inte gå så mycket. Alltså fick jag rätt när jag sade till Johnny Olofsson att idén var en skrivbordsprodukt. Du och fler med dig vet inte hur äldre och handikappade har det. Söderhamn har inte råd med oss. Tonåringar åker gratis. I Gävle åker pensionärerna gratis. I samma län. Varför svänger inte bussen in till servicehuset Enriset längre? Där bor människor som brukat åka med bussen och en del åker dit och hälsar på. Att vara äldre och handikappad i Söderhamn är inte lätt. Oengagerat och löst prat hjälper oss inte vilken chef som är babblar. Tänk efter före.

Astrid V. Person

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel