Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt för många kvinnor att klara sig på pensionen

Pensionärerna har det tufft, framför allt kvinnorna, menar Roland Laurin, SPI Välfärden.

Varje morgon när jag slår på tv:n vid 06.30 är det alltid något som slår en i ögonen. I tisdagsmorgonens nyheter handlade det om att vi pensionärer ska få det allt sämre framöver. Ett skräckexempel handlade om en kvinna som redan nu har det omöjligt att få ekonomin att gå ihop med sin pension på cirka 8 500 kronor och en hyra på 6 500: kronor per månad. Vilket bostadsbidrag hon måste erhålla! Hur har samhället blivit?

Kvinnor, till exempel, som har valt att vara hemma och sköta sina barn till en viss ålder, ska straffas för att de har sett till att barnen inte har varit så kallade nyckelbarn, det vill säga ha en nyckel runt halsen och komma hem till ett tomt hem och lappar av typen "ät det som står på nedersta hyllan i kylskåpet, läs läxorna ordentligt innan du går ut och glöm inte låsa dörren".

Vad gäller exemplet i tv-inslaget, så känner också jag kvinnor som har valt att vara hemma med sina skolbarn, och som har en pension på ungefär samma nivå. Vad kostar inte bostadsstöden våra kommuner?

Snacka om orättvist samhälle! Lönerna ska hela tiden höjas, för mycket vill ha mer, men vi pensionärer ska vara tysta och nöjda med det vi får. I dagsläget finns inget parti som gynnar oss pensionärer. Måtte vi bara inte få en annan regering framöver som vill återinföra bland annat jobbskatteavdraget.

De flesta lovar runt, men håller tunt!

Roland Laurin

SPI Välfärden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel