Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt få p-plats vid sjukhus

Den här insändaren handlar om det usla tillstånd som gäller för oss söderhamnare vid sjukdom och vård.

Vi ska ju transporteras eller transportera oss själva till Bollnäs eller Hudiksvall i första hand. Sedan remitteras vi vidare inom hierarkin – i första hand till Gävle för vidareutvecklad vård i bästa fall.

Men det är ju tillståndet i första ledet som är svårast. Till Bollnäs går det väl an att komma, där finns i alla fall parkeringsmöjligheter vilket inte man kan säga att det finns i Hudiksvall. Där ju oftast fullt på parkeringsplatsen. Tillika efter tillfartsgatorna fullparkerat? Personalens bilar eller?

Dristade mig till att skriva en insändare för några år sedan. Följden blev att jag blev uppringd av en dam inom Hudiksvalls sjukhus vilken var verkligt otrevlig. Vi söderhamnare skulle vara nöjda med den vård vi fick och det fanns inga parkeringsproblem i Hudiksvall.

Gör bara ett tillägg denna gång. Det går att bygga ett parkeringshus på betydligt mindre yta än nuvarande parkeringsområde. Den stora vinsten vore att det går att bygga hur många våningar uppåt som helst – kanske till och med så att det skulle kunna finnas fria parkeringsplatser även i Hudiksvall? Något för det planerande och regerande landstinget att beakta?

Leif Schelin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel