Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt få med den anonyma gruppen

Den anställde inom integrationsenheten som anklagas för att ha rasistiska åsikter kom själv till Sverige som flykting och är arabisktalande.

Insändare avseende reportage "Integrationsenheten anklagas för rasism" (19/5). Den anställde inom integrationsenheten som anklagas för att ha rasistiska åsikter kom själv till Sverige som flykting och är arabisktalande. I samband med rekryteringen av den nu anklagade personen fanns önskemål från ett antal flyktingar om att en person från Irak skulle anställas. Arbetsgivaren anställde den nu anklagade personen utifrån lämplighet och kompetens. Personen har från den dag anställningen påbörjades, känt sig ifrågasatt av ett antal flyktingar och invandrare.

Personalen inom integrationsenheten har en utsatt arbetssituation där det bland annat förekommer hot och våld. Arbetsrutiner finns framtagna för att hantera sådana situationer. Synpunkter på verksamheten är vanligt förekommande.

De senaste åren har integrationsenheten i Bollnäs kommun arbetat för att bygga upp en väl fungerande verksamhet. Mottagandet är i dag betydligt större än vad det var i början av 90-talet. Utbudet i dag för flyktingar är mycket omfattande med olika riktade aktiviteter.

Integrationsenheten arbetar aktivt för att motverka rasism. Detta sker bland annat genom fortbildning, föreläsningar på skolor samt via andra insatser. Arbetsgivaren har vidtagit åtgärder och dessa har inte accepterats av denna anonyma grupp vilket vi beklagar.

Flyktingar som är inskrivna i flyktingmottagandet har samma rättigheter och skyldigheter som övriga kommuninvånare och detta innefattar även att acceptera de arbetsrättsliga lagar som gäller i Sverige.

Jonny Engström

biträdande förvaltningschef

Ewa Marianne Jonsson

enhetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel