Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att hitta ny vårdchef

I november tvingades Kjell Karlsson, verksamhetschef för anestesin i länet, lämna sin tjänst när han inte ställde upp på budgeten för 2009.
Landstinget har ännu inte lyckats hitta någon ordinarie efterträdare.

Efter att tjänsten utannonserats fanns en sökande som arbetsgivaren såg som särskilt intressant. Han tackade nej av personliga skäl.

En kandidat hittades sedan internt, men också den tackade nej.

Nu anlitar landstinget en rekryteringsfirma för att hitta en efterträdare. Grundarvodet är 30 000 kronor och företaget ska ha ytterligare 25 000 kronor om de lyckas med rekrytera.

Divisionschef Kjell Norman förklarar svårigheterna med att det handlar om ett svårt uppdrag. 400 anställda ska serva operationsverksamheten med narkos, operationsresurser och intensivvård.

– Vi ställer höga krav på den som vi ska anställa.

Samtidigt anser Kjell Norman att tillfälligheter gör det svårare att rekrytera ibland.

Nu måste han samtidigt hitta ytterligare en verksamhetschef till sin division. Manochehr Amani, chef för ögon-näsa-hals i hela länet, slutar sedan han fått motsvarande arbete vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

– Det är en mycket duktig chef. Han bor i Uppsala och det här är naturligtvis en utmaning för honom, säger Kjell Norman.