Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att hålla sig för skratt

När jag på grund av åldersskäl slutade mitt jobb var jag nöjd att få vila. Jag hade med andra ord gjort rätt för mig och betalat in skatt i alla år.

Jag hade också betalat in pensionssparande som skulle falla ut enligt de regler som fanns.

Det skulle aldrig ha fallit mig in att jag måste betala ännu mer i skatt för min pension än de som nu arbetar betalar i skatt på sina förtjänade pengar. Men så får man höra i televisionen från moderat håll att anledningen är att det är skillnad på dem som jobbar och dem som endast har bidrag.

Men då jag ej har bidrag, endast en pension som jag själv har betalat in genom arbete och inbesparad lön, funderar jag varför jag ska beskattas högre? Och sedan får jag höra Fredrik Reinfeldt och hans gäng skryta att de sänkt pensionärernas skatt flera gånger. Men de glömmer att de har lagt på andra pålagor så att pensionsutbetalningarna inte har blivit högre. Och i alla fall så att det inte syns. Det är svårt att hålla sig för skratt.

Berndt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel