Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårt att förstå vad Lars Molin (M) menar

Jag var närvarande på Bilofs möte och redogörelse för arbetet med timmerterminal 11/4 på hembygdsgården i Ljusdal.

Mellanskogs tjänsteman Jonas Olinder gjorde en alldeles utmärkt föredragning av hur det för närvarande ligger till.

Han klargjorde att det som han och många andra menar är det bästa alternativet, Bränta, inte är möjligt att genomföra. De tunga intressenterna anser att projektet är alltför dyrt. Priset per fraktat ton blir alltför högt. Man måste finna en lösning som ligger i omedelbar anslutning till järnvägen. Näringen har enat sig om att undersöka Böleområdet. Det är första gången som det skett.

Kommunstyrelsen har då ställt sig enade bakom näringens önskemål och ska ansöka hos Region Gävleborg om bidrag till en förstudie. Jättebra! Det som behövs för att nå framgång är i första omgången uppfyllt, nämligen politisk enighet tillsammans med näringen.

Då blir jag förvånad över 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen Lars Molins (M) uttalande på mötet. "Vi har en negativ kommunledning i vår kommun, därför har inget hänt med Bränta", sa han. Vi har inte enighet i kommunen och står oss därför slätt gentemot myndigheterna, sa han vidare. Molin sköt sig själv i foten således.

Antingen var inte Molin med vid sammanträdet i KS eller så har han dåligt minne. Jag vägrar tro att han som aspirerar på att bli kommunalråd driver en annan linje än den han förbundit sig via beslutet i kommunstyrelsen. Det var väl enighet som Molin efterlyste? Om Molin är den förste att överge kommunens eniga linje, vilka signaler tror han då att han sänder till intressenter och till andra partier samt allmänheten?

Det är inte märkligt att många kommuninvånare drar en djup suck när kommunledningen kommer på tal. Det minsta man kan begära är att valda politiker står vid sitt ord.

Björn Brink (C)

Kretsordförande

Ljusdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel