Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svårare rekrytera läkare till Hudik

Nedläggningsförslag hotar läkarrekryteringen till Hudiksvalls sjukhus. Många AT-läkare vänder redan blickarna mot andra sjukhus.

Bland AT-läkaren Panis Fadaeis kollegor är det många som bestämt sig för att söka sig vidare och göra sina specialistutbildningar på andra sjukhus.

- Konsekvensen blir att många lämnar sjukhuset, säger hon.

- Chansen att jag flyttar härifrån ökar. Det är bara ett förslag, men det har blivit så att man tittar runt på andra sjukhus man kan jobba på, säger Joakim Hedov, som avslutat sin AT och nu söker en ST-placering på kvinnokliniken.

Panis Fadaei spår att intresset för att söka sig till Hudiksvalls sjukhus som AT-läkare kommer att minska om det blir så att man får hoppa runt mycket bland olika sjukhus under sin utbildning. Dessutom är det viktigt för många att kunna fortsätta som ST-läkare om man trivs på sjukhuset.

I förlängningen påverkas all rekrytering till sjukhuset.

- Det handlar om Hudiksvall ska vara ett komplett akutsjukhus eller inte. Börjar man avlöva sjukhuset får man svårt att klara rekryteringen över huvud taget, säger Ulrika Björs, Hudiksvalls AT-samordnare.