Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar på några frågor som ställdes efter fullmäktige i Bollnäs

Erik Engberg, socialnämndens ordförande Bollnäs kommun, svarar på några av de frågor Lennart Renöfält (C) ställde efter måndagens kommunfullmäktige i Bollnäs:

Annons

* Har vi lyckats uppnå någon form av valfrihet i hemtjänsten?

Ja, som brukare har du möjlighet att välja tider, hur ditt bistånd ska utföras och i viss mån vem som ska komma och hjälpa dig i hemmet. Just nu är det en begränsning i vilken bolagsform personen är anställd i.

* Menar du att det helt hänger på företagare som inte är helt företagsutvecklade?

Om det gäller nuvarande begränsning i bolagsformer som den anställde kommer från så menar jag att småföretagare kan få bättre stöd och rådgivning i bland annat merförsäljning, RUT-systemet och hur man ska utveckla sitt företag för att ha en rimlig arbetsbelastning själv som företagsledare.

Där ingår att bedöma givna förutsättningar och att ta betalt för det man utför. Det kan vara så att barnomsorg och andra funktioner i kommunen behöver fungera annorlunda för att stödja småföretagaren i sitt utövande. En dialog med småföretagare är därför mer intressant än att vi som lokalpolitiker kastar floskler mellan oss utifrån nationella påbud.

Utför den kommunala organisationen motsvarande tjänster som man begär av de privata till samma pris?

Det svaret återkommer jag till när jag fått ett svar från ekonomerna i kommunen. Det jag vet är att KOLADA inte ger svar på den frågan.

Erika Engberg (S)

socialnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel