Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar på insändare från signaturen Lasse J

Drogsamordnaren samordnar insatser mellan polisen och kommunen.

Insatserna är framför allt av planerad karaktär vilka framgår av kommunens samverkansöverenskommelse med polisen. Planen utvärderas årligen och ligger till grund för nästkommande plan vilken rapporteras till kommunstyrelsen. För att planera insatser mot droger utgår man från den upplevda verkligheten men också från resultatet av de undersökningar som regelbundet genomförs på ungdomar i kommunen.

Resultatet av den senaste undersökningen visar att användningen av droger i Söderhamn ligger på sin lägsta nivå någonsin. Trots detta har en stor oro för drogsituationen framkommit och därför anordnade drogsamordnaren en hearing tidigare under året. Vid detta möte framkom en relativt samstämmig bild av att det finns ett 40-tal ungdomar som det finns stor anledning till oro för. En kartläggning pågår i syfte att sätta in åtgärder på individnivå i de fall åtgärder inte redan pågår.

Drogsamordnaren i Söderhamns kommun är också ungdomskoordinator. Förutom att planera, genomföra och följa upp Söderhamns modell för barns och ungas inflytande, kallad Viktiga modellen, innebär uppdraget också att skapa förutsättningar till positiva mötesplatser för barn och unga genom samverkan mellan olika förvaltningar.

Margareta Högberg

kommunchef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel