Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar krävs om Backens lokaler

Vad som ska hända med lokalerna på Backens skola är fortfarande en aktuell fråga. Boende i Harmånger krävde svar på det senaste fullmäktigemötet.

Flera frågor lämnades in till det senaste fullmäktigemötet av en arbetsgrupp för Backens skola. Linda Anderton och Helena Henning Bjernmyr var på plats i fullmäktigesalen och ställde gruppens frågor till politikerna.

– Poängen är att vi vill lyfta den här frågan och visa att den fortfarande är aktuell för oss som bor här, säger Linda Anderton.

De efterlyste svar på varför det inte lämnats besked till intressenter som vill hyra delar av lokalerna på Backens skola. Föreningen KRAX har också visat intresse av att använda cafédelen till fritidsgård men föreningen inte fått svar av politikerna på sin fråga.

– Jag tycker att det är bra om lokalen kan användas till fritidsgård. Och jag har pratat med Eva Fors (skolchef) och hon har sagt att hon kommer ge beskedet till föreningen att det är okej, säger Monica Olson (S), kommunalråd.

Glada Hudikskolan har visat intresse av att hyra delar av lokalerna på skolan. Något politiskt beslut om uthyrning har ännu inte tagits.

– Vi politiker har inte varit direkt eniga om Backen. Jag har tidigare lagt fram förslaget om uthyrning men upplevde då att jag fick negativ respons på det. Jag har flera gånger försökt få besked om vi kan hyra ut lokalerna, men jag väntar fortfarande på svar, säger Stig Eng (C).

– Jag har inga problem med att vi hyr ut lokalerna. Men man måste först vara klar med sin egen verksamhet och hur man ska nyttja lokalerna, säger Monica Olsson (S).

Frågeställarna ville också ha svar på om politikerna har någon prognos över antalet högstadieelever och hur mycket kommunen har sparat på att lägga ned Backens skola. Enligt Monica Olsson (S) finns det inga konkreta siffror på besparingen.

– Det handlar om att nyttja de resurser vi har för att ge eleverna den undervisning som de behöver, säger Monica Olsson (S).