Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SVAR DIREKT: "Jag ser tvärtom ombyggnationen som en satsning"

 
Förändringar på Los skola
Visa alla artiklar

Utbildningsnämndens ordförande, socialdemokraten Stina Michelson, svarar sina partikolleger i Los att nämnden ser ombyggnationen som en satsning och vill behålla skolan.

Hej Loos Socialdemokratiska förening och tack för era synpunkter.

Utbildningsnämnden har beslutat om en samordning av Los förskola och grundskola i Los skolas lokaler. Precis som ni skriver beror beslutet delvis på att skolan är byggd för cirka 180 elever och att elevantalet, när beslutet togs, var 47 stycken i årskurs 1-9. Enligt prognoser sjunker elevantalet de närmaste åren.

För ett par veckor sedan träffades förskole- och skolpersonal, elevrådsrepresentant, elevskyddsombud, utbildningsnämndens ordförande, vice ordförande och utbildningsförvaltningens chef för reda ut de frågetecken som fanns. De flesta frågor handlade om ritningen på ombyggnationen av skolan som AB Ljusdalshem tagit fram. Mot bakgrund av detta ska skyddsombud, förvaltningschef och AB Ljusdalshem träffas för att se över den aktuella ritningen. Alla detaljfrågor som rör verksamheterna ska fortsätta i dialog inom skolan.

Tvärtemot er uppfattning ser jag samordningen och ombyggnationen av skollokalerna som en satsning. Dessutom väljer utbildningsnämnden att varje år avsätta två miljoner extra på Los skola utanför budget, för att kunna anställa personal i den utsträckning det behövs för att vi vill behålla skolan.

Vänliga hälsningar, Stina Michelson (S), utbildningsnämndens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel