Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar direkt

Trafikverket:

Vi har tagit del av din insändare. Som du nämner har vi byggt bredare refuger för att få ned hastigheten och öka säkerheten på riksväg 50 i Bollnäs. Vad gäller placeringen av trafikdelarmärkena är de placerade enligt de byggnormer (VGU, vägar och gators utformning) som vi följer. Om det visar sig vara ett problem vid vinterväglag och dålig sikt kan det vara något vi behöver omvärdera. Vi kommer att gå igenom ärendet och göra en bedömning om trafikdelarmärkena behöver flyttas.

Vad gäller refugen på Nygatan är det Bollnäs kommun som ansvarar för den. Hör gärna av dig om det är något mer du undrar över.

Stefan Jonsson

Trafikverket enhetschef underhållsområde Mitt

Kommunen:

Refugen är ej felkonstruerad. Den är byggd för att få ut den norrgående trafiken mer år höger för att frigöra utrymme efter refugen till vänstersväng in mot Lidl. Dessutom för at trafiken som åker ut från Lidl ska se norrgående trafik då siktsträckan är mycket begränsad söderut. Vad det gäller rondellen vid Söderhamnsvägen-Varpnäsvägen-Växbovägen så är det en fråga för Trafikverket. Kommunen har lyft detta som en högt prioriterad angelägenhet i samråd med Trafikverket.

Urban Kling

gatu- och fastighetschef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel