Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar direkt

Visst är det bra att det sker en samordning av alla de arrangemang som Dellenbygden bjuder på under en sommar. Det borde ha gjorts för länge sedan. Men därmed har man också gjort om varumärket Musik vid Dellen.

Jag missunnar ingen ett sprakande 30-årsjubileum under hela tre veckor i sommar. Och kul att hela Dellenbygden får vara med!

Men vad händer med alla de musiktillfällen som bjuds i bygden utanför de tre evenemangsveckorna? Får de också samordna sig under vinjetten Musik vid Dellen, eller ska de sköta sig själva?

Det ideellt drivna kulturlivet i Dellenbygden pågår hela året och att man under en begränsad period dammsuger bygden på det som händer känns lite som att man snyltar på andras hårda arbetsinsatser. Det må vara att man kompletterar med toppnamn och konserttillfällen som annars inte ges i Dellenbygden.

Många lokala kulturarbetare vittnar om att de känner att de jobbar i motvind och utan stöd från kommunen under en stor del av året.

Så min reflektion är att det kanske är dags för nya tag.