Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svar direkt

Svar till Gammal i branschen. Jag sitter på en sten ute vid Segelvik i Söderhamns skärgård. Klockan är 06.47 och jag skriver svar på den här insändaren. Solen värmer, havsluften är klar och vattnet spegelblankt. Det är en underbar start på dagen. Vid sidan av mig kommer snart våra oljesanerare att börja arbeta med att skrubba bort rester av råtallolja. Rester som finns på bryggor, stenkistor och båthus. Jag känner mig stolt. Söderhamns kommun är på väg att klara ännu en stor utmaning.

Snart har vi landets renaste skärgård; nyskrubbad. Det är naturligtvis smickrande att insändarskribenten tror att den tjänst jag upprätthåller medger möjlighet att driva förändring på många olika fronter och kring så vittomfattande verksamheter. Nu är verkligheten inte riktigt lika enkel. Funktionen Teknisk Chef har kommit att bli samlingsnamnet på cirka 150 medarbetare som alla arbetar hårt med att verkställa politiskt förankrade beslut.

Med verksamheter såsom genomförande av lokalvård, byggprojekt inne och ute, skötsel av skog, vägar, parker, hamnar hyresförhandlingar, trafik, lekplatser, torgplatser, belysning i parker och utefter vägar. Den avdelningen är i sig, en del av förvaltningen som arbetar med kultur- och samhällsutveckling. Den lyder under den politiska nämnden med samma namn. Vad gäller upphandlingen rörande beläggningsunderhållet som skribenten beskriver, är upphandlingen i sin helhet genomförd av Inköp Gävleborg.

Lars Stål

teknisk chef

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel