Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svante Lönnbark fortsätter som sjukvårdsdirektör

För en knapp månad sedan lämnade Kjell Norman tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör inom Region Gävleborg på grund av hälsoskäl.
Regiondirektören Svante Lönnbark gick då in och tog hans plats också.
Nu är det klart att han fortsätter att jobba parallellt.

I april beslutade Kjell Norman att sjukskriva sig från sin tjänst som hälso- och sjukvårdsdirektör inom Region Gävleborg.

– Jag håller på att ta slut helt enkelt, sa han då.

Läs även: Nytt chefsavhopp i regionen – hälso- och sjukvårdsdirektören lämnar

Kjell Norman hade då haft flera tunga frågor att hantera. Ambulanskrisen och debatten kring regionens resor till San Francisco är två exempel.

Regiondirektören Svante Lönnbark gick då in och tog hans plats, och under tisdagen blev det klart att han fortsätter att jobba som sjukvårdsdirektör.

– Vi håller redan på med en rekrytering av ny regiondirektör. Nu ska vi också starta processen med att rekrytera den viktiga rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör. Till dess är det bra att Svante Lönnbark kan gå in och arbeta aktivt med de viktiga hälso- och sjukvårdsfrågorna, säger Eva Lindberg (S), regionråd i ett pressmeddelande.

Läs även: Kenth Larsson byter arbetsuppgifter – stannar kvar inom Region Gävleborg

Innan bildandet av Region Gävleborg den 1 januari 2015 jobbade Svante Lönnbark som hälso- och sjukvårdsdirektör inom dåvarande Landstinget Gävleborg.

– Att Svante Lönnbark fortsätter att ta ansvar som sjukvårdsdirektör är en lösning som vi är trygga med. Han kan frågorna och organisationen på djupet vilket är mycket värdefullt för att vi inte ska tappa fokus i vårt viktiga förändrings- och utvecklingsarbete, säger Hannah-Karin Linck (C), regionråd och ordförande i hälso-och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Rekrytering av en ny sjukvårdsdirektör kommer att inledas efter sommaren.

Se även: Regiondirektörernas USA-resor som alla pratar om – kostat 5,3 miljoner hittills