Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svanstedt fixade trippel

/

Vid sidan av de allra största loppen kom Åke Svanstedt att vara den som dominerade med att ta en trippel. Något som numera är vardagsmat när Åke finns på plats i samband med V75-tävlingar.

Annons

Covington Ås var en av omgångens största favoriter och Åke gjorde inget misstag med sin häst. Valacken har knappast imponerat med sin startsnabbhet tidigare men nu visade han prov också på den egenskapen.

Han klarade av att fånga upp värsta motståndaren Calvados Crane och då var mycket vunnet. Sista biten fick han ändå ge allt sedan rysaren Simb Robitaille kom farande långt ut i banan och bjöd upp till strid. Favoriten gick i alla fall undan ganska säkert.

Åke vann också med Flowstarter G som efter en tuff långspurt blev ensam den sista biten in mot mål. Men där var det tur med i bilden för visst såg det väl klart ut för Robert Berghs Lipstick Jungle innan denne rullade över i galopp mitt på upploppet.

Tredje vinnaren från stall Svanstedt var Pine Alone som trots en köposition ännu 700 kvar kunde hinna fram och avgöra precis på linjen mot länge ledande favoriten Stormysky. Det var en virvlande finish som låg bakom den segern och frågan för alla konkurrenter måste vara – hur stoppar man karln?

Mer läsning

Annons