Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svängig match i Visby

Hudiksvalls HC ledde efter två perioder borta mot Visby/Roma. Men hemmalaget kom tillbaka starkt på slutet.

Det såg länge lovande ut för HHC borta mot Visby/Roma, men hemmalaget var starkast i matchen som slutade 4–2 (0–1, 1–1, 3–0).

HHC började matchen klart bäst. Första tio minuterna var man det spelförande laget och när Niklas Zetterström satte ledningsmålet efter en kvart kändes det fullt rättvist.

Visby/Roma tog över något i slutet av perioden och Johan Larsson i HHC-kassen fick göra några svettiga räddningar. Hemmalaget hade också en puck i ribban, men HHC höll undan bra.

– I första perioden kör vi över dom, inget snack om saken. Vi var även bra en stor del av andra perioden, säger Fredrik Johansson.

Det var just i början av andra perioden HHC behöll greppet i matchen. Efter fem minuter visade man prov på sitt fruktade powerplay. Johan Björklund satte 2–0 efter fem minuter och bortalaget såg ut att ha bra koll på tillställningen.

Då kom utvisningarna.

Inom loppet av sju minuter lyckades HHC dra på sig fem tvåminuters-utvisningar. Under sitt sista powerplay i perioden reducerade hemmalaget till 1–2. Då hade HHC klarat av två sekvenser i spel tre mot fem.

– Det är massa smågrejer, hakningar, crosschekingar och blandade grejer, säger Fredrik Johansson.

Stärkta av reduceringen vända hemmalaget på steken i tredje perioden. Från 1–2 till 3–2 på drygt två och en halv minut.

– Vi kastar bort poängen. Vi har ledning 2–0 och släpper till 2–2 och sen får de ett jättebilligt 3–2-mål. Nu måste vi ta lärdom av det här för vi säljer oss alldeles för billigt igen. Det kan vara lite orutin i det här laget för vi måste vara smartare i en sån här bortamatch.

Spiken i kistan kom ett par minuter från slutet när hemmalaget satte 4–2 i tom kasse, sedan HHC chansat med sex utespelare med två och en halv minut kvar av perioden.

– Mot Nyköping fick vi åtta sekunder på oss att försöka kvittera, så den här gången ville vi chansa och verkligen gå för det.

Det hjälpte dock inte för HHC, som nu får ladda vidare med match mot Enköping på söndag. Eventuellt saknas då assisterande lagkaptenen Jonas Lindström.

– Han fick kliva av under matchen. Vi vet inte hur allvarligt men det kan vara så att han skadade ljumsken.

I övrigt finns det många lärdomar att ta med sig från förlusten nere på Gotland.

– Vi tar med oss det hårda jobbet i en och en halv period, men vi måste också ta med oss en jäkla massa smartness och vara klokare i besluten när vi möter ett så pass bra lag, säger Fredrik Johansson som inte är orolig över de två raka förlusterna mot Nyköping och Visby/Roma.

– Det är bara att kriga vidare här nu, vi har allt i egna händer, säger han.