Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svanbacken-bolag i konkurs

Sju fast anställda och tio timanställda ungdomar drabbas, när bolaget bakom Svanbacken strandhotell i Delsbo försätts i konkurs. Ett sjunkande antal hotell- och konferensbokningar uppges vara orsaken till konkursen.

Hotell och restaurangutveckling i norr AB, driftsbolaget bakom Svanbacken strandhotell i Johannesberg, Delsbo, har försatts i konkurs på egen begäran. Styrelseledamoten Dan Petersén lämnade in konkursansökan till Hudiksvalls tingsrätt på måndagen.

- Nu söker vi efter en entreprenör som är intresserad av att driva verksamheten vidare. Förhoppningen är att hitta någon som kan ta över i alla fall restaurangen, säger han.

Det är i första hand beläggningsgraden, det vill säga hur många av de disponibla konferens- och hotellrummen som bokats, som uppges vara orsaken till att företaget hamnat på obestånd.

- Vi har haft en beläggning på 10–15 procent istället för 30–35 som vi räknat med, säger Dan Petersén.

Under fjolåret redovisade Hotell och restaurangutveckling i norr AB en förlust på 2,2 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 8,8 miljoner kronor.

Personalen informerades om konkursen på måndagen. Enligt Dan Petersén har företaget sju fast anställda och cirka tio timvikarier. Av timvikarierna är de flesta ungdomar som arbetar ett par timmar per vecka.