Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svampplockare har hittats död

Den 70-åriga man som har varit försvunnen sedan den 15 september har hittats. Mannen anträffades död på lördagen.

Larmet kom strax före klockan 11 på lördagsförmiddagen. Polisen har hittat den 70-åringe man, som har varit förvunnen sedan den 15 september. Han påträffades död, flytande mitt i Hedåssjön.

– Det var en privatperson som hittade kroppen. Personen är en anhörig och är en av dem som engagerat sig och aktivt sökt efter mannen, säger Josef Wiklund, räddningsledare.

Kroppen kommer att skickas in för rättsmedicinsk undersökning för att få reda på dödsorsaken. Det finns ingen brottsmisstanke i dagsläget, utan det hela pekar på en olycka, enligt Josef Wiklund.

– Det är jätteskönt att mannen är påträffad och det är väldigt bra för de anhöriga att kunna börja med sorgarbetet, säger han.

70-åringen försvann då han skulle plocka svamp på sitt vanliga svampställe i området kring Hedåssjön nära Bjuråker. Polisen förstod att något inte stod rätt till då frun larmade, och man senare hittade mannens båt drivande ute på sjön.

Sökarbetet kring mannens försvinnande har varit stort. Polisen har sökt av stora områden kring Hedåssjön med specialtränade hundar, polispatruller och polisflyg. Räddningsdykare och vattenhundar och också aktivt sökt i vattnet efter mannen, liksom anhöriga och vänner.