Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Svag insats av LIF-dam

91 förlustfria dagar.

Sen blev den fina sviten bruten för Ljusdals IF:s damer.

Det var en innerback med en känslig högerfot som satte "P" för LIF:s fina svit.

Ju mer man vinner, ju närmare en förlust kommer man.

Så sant som det är sagt. Och det har bara Ljusdals IF:s damer bara att hålla med om idag.

För efter 91 förlustfria dagar så kom den här förlusten i hemmamötet mot ett annat av topplagen i serien, Stensätra IF, igår.

Och laget har ingen annan än sig själva att skylla på. Glöden saknades.

Ja, vi tog inte jobbet helt enkelt, Det måste man göra om man ska vinna mot ett så bra lag som Stensätra, sa LIF-tränaren.

Stensätra som i och med segern är det enda lag som LIF-dam inte besegrat av seriekollegorna den här säsongen.

Men LIF-damerna började den här matchen bra. Det var egentligen bara det där sista som gjorde att det stod 0-0 fortfarande efter en kvarts spel. Rent spelmässigt och chansmässigt var det stort LIF-övertag i början.

Och i den 17:e minuten spräcktes nollan. Det var Hanna Olsson som snappade upp en misslyckad utspark av gästernas målvakt, fick inte till något avslut själv, men fick i alla fall iväg en passning till Sanna Signeul som skottlobbade bollen i nät. 1-0.

Men efter den här fina starten så kom hemmalaget av sig, inte helt, men det blev perioder under resten av den första halvleken där hemmatjejerna satte sig själva i situationer som man inte behövde göra.

Och bortser vi från ett riktigt fint anfall efter en kvarts spel i den andra halvleken - ett friläge för Matilda Wennberg som gästernas målvakt räddade och där Joline Löfstrand sköt returen över det tomma målet så gick den andra halvleken helt i Stensätras favör.

Innan kvitteringen kom i den 67:e minuten så hade gästerna en boll i stolpen och en nick strax utanför målramen.

Kvitteringen kom efter ett långskott, en frispark av innerbacken Ida Vesterholm och via ett tveksamt ingripande av Linneá Jonsson i LIF-målet gick bollen i nät.

Och det var Ida Vesterlund låg bakom Stensätras segermål också. Nu slog hon ett känsligt inlägg från samma ställe därifrån kvitteringsbollen gjordes, en frispark som Eva Westin gick upp och nickade i nät.

LIF hade faktiskt en kvitteringschans alldeles i slutet, men Sanna Signeuls skott utifrån kanten smet decimetern utanför målramen.