Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suzanne Osten vann – nya filmen får 11-årsgräns

Det blir slutligen 11-årsgräns för Suzanne Ostens omstridda film "Flickan, mamman och demonerna". Detta sedan Högsta Förvaltningsdomstolen före helgen beslutat att inte meddela prövningstillstånd i ärendet, skriver Sveriges Radios "Kulturnytt".

Beslutet sätter punkt för en konflikt som pågått hela våren. Statens medieråd beslutade i mars att filmen skulle få 15-årsgräns. Suzanne Osten, som vill att filmen ska ha 11-årsgräns, överklagade till kammarrätten och fick rätt. Statens Medieråd överklagade i sin tur.Medierådet fick inget gehör hos kammarrätten och drev då ärendet vidare till Högsta Förvaltningsdomstolen. Under hela processen har filmen haft 15-årsgräns.

"Flickan, mamman och demonerna" får dock 15-årsgräns i Danmark där det danska medierådet, precis som det svenska, hävdar att flera scener i filmen kan vara skrämmande för yngre barn.

(TT)