Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suveräna seriesegrarna Arbrå klart för division 1

Det behövdes en poäng för serieseger – det blev två.
Arbrå HK ordande inte bara seriesegern utan också avancemang till division 1 när laget krossade Täby i seriens sista match på hemmagolv med 36–23 (17–11).
Och som de vann. Under stående ovationer från en fullsatt sporthall avslutade Arbråtjejerna inför hemmapubliken en fantastisk säsong.

– Det här var grymt skönt och extra roligt att få avgöra på hemmaplan inför den här fantastiska publiken. Vilket tryck det var i hallen, sade en glad Thomas Malmgren, tränare i Arbrå efter slutsignalen.

Förutsättningar inför matchen var att Arbrå behövde en poäng för att säkra seriesegern och en plats i ettan nästa säsong.

– I dag var vi med direkt så under matchen var jag aldrig orolig.

Ja, det tog bara 21 sekunder innan Arbrå gjorde första målet. Kaptenen Kristina Thureson visade vägen när hon stänkte in ettan och sedan hängde hela laget på och vid paus hade Arbrå skaffat sig en betryggande ledning 17–11.

Arbrås kontringar och tempo sänkte sakta men säkert ett tappert kämpade Täby som optimistiskt åkte upp till Hälsingland med bara två avbytare.

Kristina Thureson visade direkt i andra halvlek varför hon bär kaptensbindeln. 15 sekunder hade matchuret bara tickat iväg när Täbys målvakt Lotta Saré fick plocka ut Thuresons kanon ur nätmaskorna. Och precis som i den första halvleken var det signalen som fick lagkompisarna att hänga på.

– Jag försöker visa vägen. Min roll som kapten är att lyfta alla spelare, sade Kristina Thureson efter matchen som slutade med klar Arbråseger 36–23.

– Just nu känns det otroligt skönt. Att få göra det här inför en fantastisk hemmapublik. Det ska bli riktigt roligt att spela i ettan och få möta lite nya lag. Det här är alla tjejer verkligen värda.

Ida–Marie Olsson gjorde sin sista match för säsongen trots att en omgång återstår då Vallentuna väntar på bortagolv.

– Jag ska operera axeln på måndag. Det är ohållbart att spela så här när den bara hoppar ur led.

Svårt att få en skönare avlutning på säsongen?

– Det är en otrolig känsla. Jag har varit med om det här att gå upp i ettan en gång tidigare. Det var för sex år sedan. Nu är vi där igen.

Arbrås tränare Thomas Malmgren gör sin första säsong i klubben och känner jämfört med Sundsvall, att han hamnat i handbollsland.

– Ja, vilket tryck det var i dag. Helt underbart.

Trodde du på det här när du tackade ja till tränarjobbet?

– Jag hade inte den här bilden att vi skulle vinna serien när jag kom. Jag ville att vi skulle vara ett topplag och ta oss till kval. Men ju längre serien har gått så har jag sett att vi är absolut bäst och därför vinner vi också serien.

Fortsätter du en säsong till?

– Ja, det gör jag.

Under matchens slutminuter bytte du om och kom in i en rosa overall?

– Det var ett vad som jag gjorde med tjejerna under seriens gång. Skulle vi vinna serien så skulle jag ha mustasch och rosa overall i sista hemmamatchen. Jag tycker det är kul att ha rosa overall.

Vad händer nu?

– Vi haren match kvar. Vallentuna borta där vi nog kommer att testa lite varianter. Men vi ska åker ned dit för att vinna. Men först ska vi fira seriesegern. Nu blir det fest.