Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supralagret blir kontor med utsikt

En av de vackrast belägna tomterna i Hudiksvall kommer att säljas för att byggas om till kontor. Det handlar om supralagret på Varvet som föreslås säljas för 2,4 miljoner.

Annons

Supralagret är under rivning men arbetet stoppades i mitten av juli då en 27-årig man föll till sin död i samband med rivningsarbetena.

Arbetsmiljöverket har gett fortsatt tillstånd för entreprenören att riva lagerbyggnaden. Det som först ska åtgärdas är asbestsaneringen och där finns en överenskommelse om hur den ska genomföras mellan arbetsmiljöverket och entreprenören.

Tekniska nämnden föreslår försäljning av supralagret men ärendet avgörs slutgiltigt av fullmäktige senare i höst. Köpare är Lemir AB som planerar att flytta sitt kontor för dotterbolaget A-assistans Lemir AB till den byggnad som ska uppföras där supralagret står idag.

De nya lokalerna kommer också att erbjuda plats för annan verksamhet. Hur stor byggnation det blir avgörs av intresset och byggytan tillåts i avtalet variera mellan 500 och 2 000 kvadratmeter.

- Vi har tänkt oss något som mer är ett företagshotell än ett köpcentrum. Platsen är inte lämplig för verksamhet som har många kundbesök, säger Leif Jonsson, Hudiksvall, som äger och driver A-assistans.