Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supertidigt skidspår i Los – i år igen: "Det är perfekt"

Andra november – då ligger skidspåret fint i Los.
Precis som förra året redkordtidigt i den här delen av landet.
– Perfekt pår för klassisk åkning, säger Gunnar Högberg, ordförande i Loos IF, som varit ute med sin omvända plog runt eljusspåret.

Förra året, 19 november, skrev Helahälsingland om det rekordtidiga skidspåret som preparerats i Los.

LÄS MER: Här ligger Hälsinglands rekordtidiga skidspår

I år är man nästan tre veckor tidigare än 2015.

– Nu på eftermiddagen har jag varit ute och gjort spår. Ett perfekt spår för klassisk åkning som är två och en halv kilometer långt, säger Gunnar Högberg, ordförande i Loos IF – som har varit ute i skogen runt elljusspåret med sin omvända plog.

Det har kommit närmare två decimeter snö i Los, vilket möjliggör att redan nu kunna ha ett skidspår. Sannolikt är det unikt med natursnö den här tiden på året.

– Uppe i Bruksvallarna och i fjällvärden finns det ju också spår, men inte på de här breddgraderna, säger Gunnar Högberg.

Spåret i Los kräver sin åkare – för det är knappast enkelt.

– Det är så pass avancera att motionärer tycker det är för tungt och ltie för svårt utför. Men det är nog uppskattat baldn ungdomar och de som är duktiga att åka, säger Gunnar Högberg, som även gjort i ordning ett 400-metersspår runt fobollsplanen på Nickelvallen för de allra minsta skidåkarna.

– Det brukar vara många tillresta som kommer på hösten. Och har folk ingen annanstans att åka så kan dom ju komma hit, vi har ju både omklädningsrum och duschar så det är fritt fram, säger Gunnar Högberg.