Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Superstjärna till Bollnästravet

Sveriges hetaste travhäst gör comeback på svensk mark.

– Det är jättekul för oss, säger Bollnästravets sportchef Mathias Gustafsson

Den 26 januari vann Maharajah det franska storloppet Prix d´Amerique.
Nu är det dags för comeback på den svenska travscenen – och det blir Bollnästravet som får ta emot superstjärnan.

– Det finns ingen hetare häst att få hit än honom, säger banans sportchef Mathias Gustafsson.

Det har varit snack om att stjärntravaren skulle ha startat på V75 i Eskilstuna på lördag. Men i stället väljer tränaren Stefan Hultman att starta i fredagens snabblopp på Bollnästravet – mot betydligt beskedligare motstånd.

Loppet är öppet för alla hästar och körs över 2.140 meter med 30.000 kronor i förstapris.
– Även om han känns jättefin i träningen så har han inte form för att komma ut som storfavorit på V75. För det kommer han att bli och den pressen som det innebär känns inte bra när han inte har startat sedan i januari, säger Hultman till Travkompaniets hemsida.

Maharajah är en av svensk travsports stora och har under karriären sprungit in över 23 miljoner kronor, varav drygt fyra miljoner i år. Hästen har vunnit mer än hälften av sina starter och är ett dragplåster som småbanor nästan aldrig får en chans att visa upp.
– Han var i Bollnäs för fem år sedan och nu kommer han igen Det är värt att släppa tv och dator och åka upp och se honom live om man inte har annat inbokat. Man ska ta chansen för det är häftigt att se vilken utstrålning han har när han tävlar, säger Mathias Gustafsson.
– Eftersom han inte startat sedan Prix d´Amerique så blir det extra laddat, en på förhand bra tävlingsdag har blivit en kanondag.

Har ni jobbat aktivt på att få hit honom?
– I bland får man dra lite i trådar, men inte den här gången. Han väljer Bollnäs i stället för Eskilstuna för att få ett lämpligare lopp i kroppen.
Ett naturligt resonemang, då det här loppet är ett genrep inför finalen i Olympiatravet. Men kanske inte så roligt för övriga ekipage som tänkt vara med i loppet...
– De flesta har nog haft koll på att han var på gång, ryktet började gå innan helgen. Men det är bara en tränare som hört av sig och backat ur, säger Mathias Gustafsson.