Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Supermakten USA är desperat

Jag läser och lyssnar på våra västmedier. Säger bara Maria Persson Löfgren, Bert Sundström och Elin Jönsson.

För att inte tala om dem på ettan i radion. Det är rakt av tröttsamt. Putin och Ryssland målas ut som stora satan. I själva verket är det USA/EU/Nato vi ska vara rädda för. Jag har vuxit upp med skräcken för ryssen och tilltron till Amerika. Har alltid varit mer höger än vänster men i dag sätter jag mitt hopp till Putin. Det borde du också göra, Sven Olof Westin (23 och 27/8). Du sitter kvar i det gamla tänkandet. 

USA:s statsskuld är nu 17,5 trillioner dollar‏! BRICS-länderna har redan inlett avdollariseringen i stor skala. Kina gör sig av med sina dollarberg på tusen olika sätt. Både Kina och Ryssland och en mängd andra stora ekonomier

i världen har slutat att köpa amerikanska skuldväxlar. Amerikanska skuldväxlar kommer att bli värdelösa. Den sista militära supermakten på jorden är desperat.

Kampen handlar om tillgång till olja och gas vilket leder till en ekonomisk härdsmälta. Värst drabbas USA som står inför ett regelrätt inbördeskrig. Faktum är att väst köper stulen irakisk olja av terrorkalifatet Islamiska staten. I USA frågar man sig varför Washington tillåter att en hel terrorstat låter sig födas utan att västvärlden eller USA reagerar. Förmodligen för att de som strider är tränade och beväpnade av USA: irakiska armén, kurdiska Peshmergan och islamisterna i IS.

Vi får höra att Putin invaderar här och där. I själva verket fick människorna på Krim rösta och de ville tillhöra Ryssland. Inte konstigt med tanke på att Krim har tillhört Ryssland sen 1700-talet. Det var sovjetledaren Nikita Chrusjtjov som 1954 gav Krim som en gåva till Ukraina. "Krusse" var för övrigt uppväxt i Ukraina. Gåvan gavs på årsdagen (19 februari) 300 år efter fördraget i Perejaslav 1654 då det kosackiska Ukraina övergick från Polen till Ryssland.

USA:s skuld är enorm. Det blir så när sedelpressarna tillåts gå dygnet runt och värdet som cirkulerar är luft. Luft som man sen tar ränta på och förslavar världen med! Halleluja vilken godispåse eliten har! Nu vill globalisterna gärna ha igång ett krig för att komma undan den röra som skapats. Man försökte i Georgien, Syrien och nu i Ukraina. Putin får skulden. Men vad gör han? Rakt av ingenting! Sverige är med i Nato. Dock inte på pappret. Men det kommer. Det är bestämt sedan länge. Finland ska också med. Ryssland är omgärdad av Natobaser. Vad skulle Amerika säga om Ryssland hade sina militärbaser efter Amerikas gränser? Frågan blir också vem som sen ska vara fienden när alla är med i Nato? 

Helena Palén Olofsson

Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel