Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvallsfiskarnas tabbe orsakade bomblarm på Venedigs flygplats: "Tror inte det är sant"

Lasse Hallberg och Svanthe Harström från Sundsvall, skulle tillsammans med fiskeprofilen William Moberg Faulds till Slovenien för ett fiskereportage. Men den sistnämnde glömde sitt spö på flygplatsen i Venedig – något som orsakade större uppståndelse än någon kunnat ana.

Fiskehistorier brukar kunna vara ganska stillsamma. Men inte i det här fallet.

Lasse Hallberg, Svanthe Harström (som också skriver om fiske för ST) och William Moberg Faulds skulle till Slovenien för att göra ett reportage för magasinet Flugfiske i Norden.

De landade då i Venedig i norra Italien, som är alldeles i närheten.

Men efter en timmes taxifärd kom de på att William Moberg Faulds glömt sitt rör med spön på flygplatsen.

– Vi tänkte då att det fanns tre alternativ; antingen stod de kvar utanför entrén, antingen hade någon lämnat in dem, eller så trodde de att det var en bomb. Det blev det sistnämnda, säger Svanthe Harström.

Det som för venetianerna var ett okänt föremål orsakade stor kalabalik. Venezia Today berättar att bombhundar, bombteam, brandmän, polis och räddningsfordon kallades in för att undersöka föremålet och säkerställa platsen – som förstås evakuerades.

Läs också: Silverchans för kustens havsöringspionjärer: "Man blir lite besatt"

Läs också: Ismete när det är som bäst – följ med inbitne gäddfiskaren Niklas till "hemliga" sjön

Ovetande om vad som just hänt på Venedigs flygplats Marco Polo, skickade reportageteamet tillbaka sin stackars taxichaufför – som direkt hamnade i polisförhör.

– Han satt länge med italienska polisen. Det är mest synd om honom, säger Harström.

Spöna då, hur gick det med dem? Flygplatsen hade stängts av och en bombrobot skannade av det fullständigt främmande föremålet.

– De visste inte vad det var, så de sprängde spöna. I Italien gör man ju så.

William Moberg Faulds hade spön för 20 000 kronor i röret. Han har fått ta en del gliringar.

– I dag är det en rolig grej. Han har fått 200 kommentarer från fiskepolare. Med lite distans när man bara kan konstatera att spöna är borta, får man göra något roligt av det i stället för att sörja. Nu är vi här i fem–sex dagar och jobbar. Då kan man inte hänga läpp.

Hur tänker ni nu om det som har hänt?

– Det är ju helt sjukt, man tror inte att det är sant. Efter allt som hänt i världen är väl det här det samhälle vi lever i, i dag. Vi får det samhälle vi förtjänar. Men nu kan det bli en rolig grej. Det är mänskligt att glömma, ibland är det inte större än så.

Läs också: Häng med på fisketur i vintermörkret – här är pimpelfiskarna som är torsk på lake

Läs också: Fjällorna – en klubb för fiskeintresserade tjejer