Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt avsnitt om Johanfallet: Thomas Quick: "Ett medvetet fel från polis och åklagare"

/
  • Nu kan du höra det femte avsnittet i poddserien I brottets spår: Johanfallet

I det femte avsnittet om Johanfallet i poddserien I brottets spår får ni höra om hur en seriemördare både dök upp och försvann i utredningen av Johanfallet.

Annons

Klicka här för att höra det femte avsnittet i serien

Under många år koncentrerades utredningen av Johanfallet till en patient på Säter som sa att han mördat 11-årige Johan Asplund.

Nyheten om Thomas Quicks erkännande slog ned som en bomb. Men Johans pappa Björn Asplund hade redan innan dess hört talas om erkännandet när en överläkare pratade bredvid munnen på en jazzklubb i Köpenhamn.

I det femte avsnittet av poddserien berättar Björn och Anna-Clara Asplund om hur de upplevde den tiden. Jan Olsson, känd som en av Sveriges mest erfarna kriminaltekniker, berättar om varför han tvivlade och hoppade av utredningarna som rörde Thomas Quicks morderkännanden och Sundsvalls Tidnings tidigare chefredaktör Kjell Carnbro förklarar varför det tog så lång tid innan historien granskades i media.

Klicka här för att höra det femte avsnittet i serien

Har du missat de tidigare avsnitten i poddserien "I brottets spår: Johanfallet" kan du lyssna på dem genom att klicka på länkarna nedan.

Upptaktsavsnittet

Avsnitt 1 Försvinnandet

Avsnitt 2 Misstankar

Avsnitt 3 Johanmannen

Avsnitt 4 Rättegången

Mer läsning

Annons