Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundström spelar för demonstranter

En diger skara artister kommer att spela på Rosehills för bötfällda demonstranter.

Stefan Sundström, Klint Olle Jonsson och Bengan Janson är bara några av de artister som tar rygg på My Leffler den 25 september på Rosehills i Ljusdal. Utan några krav på ersättning ger de en konsert vars inträdesintäkter oavkortat går till de bötfällda demonstranter som i slutet av augusti utförde en blockad mot reaktorbygget i Olkiluoto, 20 mil öster om Söderhamn.

My Leffler arrangerar tillsammans med Humla kulturförenings Mikael Johansson och musikern Mårten Lärka konserten som var påtänkt redan förra året.

– Det här är andra året blockaden utförs och redan förra året ville vi arrangera en stödgala, men den kyrka vi var i kontakt med backade när den fick kännedom om den politiska agendan, berättar My Leffler.

Klint Olle Jonsson är en av de artister som ställer upp gratis och han menar att ett arrangemang som detta bör alla delta i.

– Jag har alltid varit motståndare till kärnkraften, det verkar vara ohållbart, tänk bara på att man ska börja gräva ned allt avfall, hur säkert låter det? undrar Klint Olle som representerar Västerbrokören.