Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundin lämnar Hudiksvall och HHC

Det blev bara en skadefri säsong som spelare i Hudiksvalls HC.

Efter två säsonger vid sidan av isen står det nu klart att Fredrik Sundin lämnar både HHC och Hudiksvall.

Fredrik Sundin har gjort sitt i Hudiksvalls HC.

I tisdags gjorde han klart med nytt jobb nere i Karlskoga. Han blir huvudmaterialförvaltare i allsvenska Bik Karlskoga, och får dessutom uppdrag som instruktör på ishockeygymnasiet i staden.

– Jag ska ner i början av maj och börja jobba. Sambon blir klar med skolan i juni så det passar bra, säger Fredrik Sundin vars sambo kommer från Karlstad vilket bidrar till flytten till Karlskoga.

Nu får Sundin ta steget upp på allsvensk nivå. Även om det inte är på isen eller i ledarstaben så är det kring A-truppen han kommer jobba.

– Det känns spännande. Klubben satsar och håller på med ombyggnationer i hallen. Det känns kul att vara med på en högre nivå, säger Fredrik Sundin med spänd förväntan inför sitt nya jobb.

– Jag har inte så bra pejl på materialbiten, men det ska bli kul att få lära sig nya saker. Man kanske får några gliringar i början om man råkar sneslipa någon skridsko eller så, men det får man ta som ny på jobbet.

Trots en kort spelarkarriär i HHC har han ändå gjort avtryck i klubben. Inför säsongen 2013/2014 skulle han varit assisterande lagkapten, om inte skadorna satt stopp.

Annars gjorde han 66 poäng på 40 matcher 2011/2012, medan de två efterföljande säsongerna följdes från sidan. Senast i båset som assisterande tränare till Fredrik Johansson och Mikael Mann.

Vad minns du bäst från tiden i HHC?

– Det har varit flera speciella matcher mot Visby i allettan. Någon form av rivalitet byggdes upp kring fastlandet kontra ön. Extra bra minns jag när vi vann där nere och slutsignalen för första perioden ljöd. Någon sekund senare satte Magnus Nilsson pucken men domaren godkände målet ändå. Det brinner till lite extra i såna matcher.

Nästa säsong kommer HHC fortsätta jaga playoff och en plats i kvalserien till allsvenskan. Fredrik Sundin tror att klubben har potential att inom några år ta sig upp i hockeyallsvenskan.

– Det är bra för klubben med den kontinuitet man får i och med att "Freddan" (tränare Fredrik Johansson) är kvar. Han är en omtyckt ledare. Klubben har bra chans men man ska komma ihåg att det är ett jättestort steg att ta och man måste göra allt från grunden.

Vad som händer med den egna framtiden är som sagt klart. Instruktörsuppdraget på gymnasiet i Karlskoga är någonting Fredrik Sundin ser fram emot, och någonting han har erfarenhet av sedan tidigare.

– I Stavanger hade jag också hockeygymnasium. I Karlskoga är det riksintag, jag tror det var 240 som hade sökt 12 platser, så det är duktiga spelare man får in där.

Du har inga tankar på en tränarkarriär i framtiden?

– Lite tankar har man väl, men vi får se vad som händer. Först var det på tapeten att ta över Karlskogas J18-lag men när chansen att få jobba kring A-laget blev det så i stället, säger Fredrik Sundin som är nöjd med hur saker och ting löst sig på det personliga planet till nästa säsong.

– Det bästa är att jag får fortsätta jobba med det jag älskar och det är ishockeyn. Jag har ingenting annat att falla tillbaka på, det är hockeyn jag kan, säger han.