Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suifare servar mot sjätte raka finalen

Nu väntar Halmstad i SM-semifinal
– Roligaste matchen på fyra år, säger Hampus Nordberg.

Hösten 2008 ställde han sig för första gången med den röda tröjan och de blå shortsen i idrottshallens matchhage. Premiärsäsongen slutade med kvartsfinalförlust med 1–2 i matcher mot Ärtemark. Men de fem följande åren har resulterat i fyra silver och ett SM-guld för Hampus Nordberg.

Nu återstår bara ett hinder för tjugosexåringen och lagkamraterna Viktor Brodd och Jon Persson till ännu en drabbning om Sveriges finaste titel.

– Jag vet inte om det är historiskt för klubben med fem raka finaler, men sex borde vara det i alla fall, säger suifaren Nordberg.

Medan Söderhamn utklassade Simrishamnslaget Österlen med två gånger 3–0, stod den blivande semifinalmotståndaren Halmstad över slutspelets första omgång. Eftersom hallänningarna vann pingisligan. I morgon inleder de på hemmabord – men Suiftrion förlorade inte en enda singelmatch vid lagens senaste möte i Halmstad arena.

– Att det blev 3–0 sist till oss är väl ingen nackdel, samtidigt kommer det troligtvis vara fem oerhört jämna matcher hur än vi och de ställer upp. Det finns ingen match som jag skulle rekommendera någon att satsa stora pengar på.

Halmstads egyptier Omar Assar loopade sig fram till seriens bästa kvot – imponerande 19–4 i matcher. Men vid hälften av förlusterna var det Nordberg och Persson som fick jubla efter den sista träffen på den lilla vita bollen.

– Jag har nog vunnit de tre eller fyra senaste gångerna mot honom. men självklart är han en väldigt duktig spelare. Semifinalserien kommer nog avgöras på att någon spelare vinner två matcher Med all respekt för Mattias (Karlsson) och Harald (Andersson) men jag ger antingen mig, Jon eller Omar störst chans till dubbla segrar.

Under de fem senaste SM-slutspelen har Söderhamn och Halmstad mötts i semifinal i två av dem. Båda gångerna har Suif tackat som segrare efter matchen.

– Från semimötet 2009 är ingen kvar, från semimötet 2012 är bara Mattias Karlsson kvar i laget. Det spelar liten roll att vi har vunnit tidigare mot dem i samma situation, och framför allt har vi mycket mer slutspelsrutin.

Sista tankarna före SM-semifinalen?

– Det här kommer bli den roligaste slutspelsmatchen sedan vi vann finalen 2010 mot Eslöv.