Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suif-talangens kanonform avgjorde mot Österlen: "Jag har känt mig jävligt stabil"

Hampus Nordberg var bara ett par bollar från att ge Suif en 4–0-seger borta mot Österlen.
I stället blev det Anders Eriksson som blev skillnaden mellan lagen när Suif till slut vann med 4–2.
– Jag har känt mig stabil på slutet, säger Anders Eriksson som vann båda sina matcher.

Hemma mot Warta i förra omgången stod Anders Eriksson för en jätteinsats när han vann mot Jiaji Wu.

Efter två nya segrar i matchen mot Österlen kan man lugnt påstå att formen är god.

– Ja, det får man väl säga. Jag känner mig jävligt stabil och har varit det på slutet, säger Anders Eriksson som inledde matchen mot Österlen genom att vinna mot Dian Yang Wang, som innan hade matchkvoten 7–2.

Anders Eriksson vann matchen med 3–2 efter ett jämnt sista set som slutade 11–9.

– Såklart en riktigt bra match. Jag vann mycket backhand mot honom och var bättre helt enkelt. Det är skönt att kunna känna så, säger Anders Eriksson.

Vad är det som gör dig så stabil just nu?

– Jag servar bättre än förra säsongen, sen missar jag inte så mycket. Jag har fått en helt okej forehand också, det är väl de största skillnaderna.

Med den starten såg Suif ut att segla iväg mot en enkel seger. Hampus Nordberg och Anthony Tran gjorde processen kort med Filip Szumanski och Viktor Görman och plötsligt var ställningen 3–0.

Då hade Hampus Nordberg chansen att avgöra. Men han fick det tuffare mot Dian Yang Wang.

De båda följdes upp till 2–2 i set och när Hampus Nordberg ledde med 8–4 i det femte och avgörande trodde nog de flesta att segern var i hamn.

– Det kändes så jäkla bra. Men Wang gjorde kanonbollar nästan hela slutet av setet. Hampus gjorde många bra bollar också, säger Anders Eriksson som fick se Wang vinna matchen.

Av bara farten besegrades Anthony Tran av Filip Szymanski i matchen efter och hoppet om segern stod till Anders Eriksson.

I sista matchen mot Viktor Görman bjöd han på en riktig nagelbitare.

Vid ställningen 2–1 i set började matchbollarna komma. Men Anders Eriksson hade svårt att avgöra.

– Jag vet inte riktigt hur många matchbollar jag hade, men det var hårt, säger 19-åringen som ändå höll ihop spelet och vann setet med 16–14.

Segern till Suif innebär att laget, tillsammans med ledande Eslöv och tredjeplacerade Halmstad nu gjort ett litet ryck i tabellen. Österlen är kvar på fjärdeplats, men tappade lite mark.

– Alla matcher är viktiga, den här speciellt då kanske. Skönt att vi kunde vinna även utan Viktor (Brodd). Det ser bra ut när han kommer tillbaka, säger Anders Eriksson.