Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suif spikar truppen

Anthony Tran är klar för spel i Suif.

Dessutom blir Hampus Nordberg och Viktor Brodd kvar i klubben.

Där har ni de sista pusselbitarna inför den kommande säsongen.

Dagen före slutspelet startar spikade Suif truppen inför säsongen 2014/15. Och precis som Sporten tidigare berättat om blev det Spårvägens Anthony Tran som blir proffsflyktande Jon Persson ersättare.

– Det känns skönt att allt är klart innan kvartsfinalerna drar i gång. Nu kan vi lägga all koncentration på matcherna, säger Peter Blomquist.

Suiftränaren berättar att 20-åringen från Stockholm är en spelare som Suif haft ögonen på en längre tid. Han debuterade som 15-åring i Spårvägen och spelade den senaste säsongen som tvåa i laget efter Jan-Ove Waldner.

– Det har varit en liten önskespelare om någon skulle lämna. Jag är väldigt nöjd med den värvningen. Det finns stora möjligheter för honom till utveckling och jag tror han kan få en nytändning i en ny miljö.

– Sedan funkar han bra med övriga spelare i laget också. Det är viktigt för oss att ha ett lag som trivs i hop. Och om man kollar vilka som spelat med Suif de senaste tio åren har det varit ett kompisgäng.

Det betyder också att spåret efter en kinesisk spelare nu definitivt är nedlagt. Det bekräftar Fredrik Lundquist som är spelaransvarig i klubben.

– Nu när Jon flyttar hade det varit en enklare lösning att ta in en kines. Men vi tror att det här blir bättre för oss på sikt, säger han.

Hur ser på målsättningen ut inför 2014/15?

– Det är klart att inte Anthony ersätter Jon från dag ett. Men både Hampus och Viktor har fortfarande potential att bli ännu bättre. Och som lag tror vi att vi ska kunna vara med och kriga ganska högt i serien även nästa säsong.