Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suif kan säkra en plats i slutspelet

SM-guld i helgen.

Och nu kan de två nyblivna svenska mästarna säkra Suifs slutspelsplats.

– Jag har betydligt mer självförtroende nu och vinsten gav mig en boost, säger Hampus Nordberg inför kvällens hemmamatch mot Falkenberg.

Brons 2011, brons 2012, silver 2013. Och guld 2014. För fyra dagar sedan vann Viktor Brodd och Hampus Nordberg det efterlängtade dubbelguldet när SM avgjordes i Helsingborg.

– Det var fantastiskt kul. Vi har blivit lite bättre varje år och "PG" (Pär Gerell) och "Jensa" (Jens Lundquist) är de enda vi har förlorat mot och de mötte vi inte nu. Det var verkligen vår tur att vinna, säger svenske mästaren Viktor Brodd.

Från tvådelad glädje till fortsatt fokus i pingisligan. I kväll står Falkenberg vid den andra bordshalvan. Halläningarna, som just nu besitter sista slutspelsplatsen, har den här säsongen varit en besvikelse. Den tilltänkte guldaspiranten har fler förluster än vinster och pingisligans näst bäst rankade spelare – Soumyajit Ghosh, 134:a i världen – har bara sju av elva möjliga vinster.

– Jag trodde att Falkenberg skulle ligga högre upp i tabellen, nu riskerar de till och med att missa slutspel. Det är ett riktigt vasst lag med fem spelare som håller bra nivå i pingisligan. Men det har blivit en nackdel för falkenbergarna eftersom de har varvat spelare hela tiden. Om de tre bästa hade lirat hela tiden hade det säkert gått bättre, resonerar suifaren Hampus Nordberg.

Fem omgångar återstår av grundserien. Och om suifarna segrar i kväll säkrar de redan en plats i kommande slutspel. Det första målet – nästa är att hamna på en topp-två-placering och stå över kvartsfinalen.

– Det är Halmstad, som har väldigt bra form just nu, vi kommer att slåss med om andraplatsen. I kväll krävs det en vinst så att vi inte tappar poäng i onödan. Med tanke på vilket viktigt skede det är just nu tycker jag att det känns som om varje omgång är en slutspelsmatch.