Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suif gjorde det igen

Söderhamns UIF har stor erfarenhet av att vinna avgörande matcher.
Nu vet Borlängekillen Anton Källberg hur det går till också.
– Det här rankar jag väldigt högt, säger 16-åringen efter 3–2 mot Halmstad.
Segern betyder att Suif är klart för sin sjätte raka SM-final.

De två första semifinalerna mellan Söderhamns UIF och Halmstad har samtliga varit jämna historier. Och lördagens avgörande match blev inget undantag. Segersiffrorna med minst möjliga marginal säger det mesta.

– Halmstad har varit väldigt bra i år och det är en bra prestation av oss att vinna, helt klart, säger Peter Blomquist.

– Men får man med sig de rätta bollarna är det stor chans att det blir vinst. Det såg man väldigt tydligt i dag.

En nyckelmatch blev tredjesingeln mellan Anton Källberg och Mattias Karlsson. Suifs 16-åring fick chansen redan i den första semifinalen, men förlorade då mot Harald Andersson.

Det blev andra gången gillt. För nu gjorde han ingen besviken

– Det är ett utsatt läge i en semifinal och ändå visa den kylan och det spelet. Han är väldigt lugn för att vara debutant. Det är de som imponerar mest, säger Peter Blomquist.

Källberg tappade första set, men höll nerverna under kontroll och tog de tre återstående seten i rask takt.

– Sjukt kul att få spela en sådan här match. Det var bara att gå in och göra sitt bästa. Det blev inte så många långbollar utan mest servreturer. Men jag spelade tight och aggressivt, säger han.

Segern gav Suif ledningen med 2–1 och Peter Blomquist kände då att det började luta åt ny final för Söderhamnslaget.

– Då hade vi två chanser. Två tuffa matcher, men ändå tycker jag att vi ska ta en av dem. Det var den feelingen jag hade, säger han.

Men åt Halmstads Omar Assar fanns ingenting att göra, varken för Jon Persson i öppningsmatchen eller för Hampus Nordberg.

– Det var ingen roligt sits för Jon (Persson) att gå in till den sista matchen efter att ha förlorat mot Assar, säger Blomquist.

Persson låg också under med 7–10 i det första setet mot Harald Andersson. Men han lyckades krångla ur det prekära läget och vända till 13–11.

– Första setet blev väldigt viktigt, säger Blomquist.

Resten av matchen gick betydligt lättare och efter 11–8 och 11–2 var lyckan stor i Suif-lägret som inte kunde hålla känslorna tillbaka och firade att den sjätte raka finalen var i hamn.

– Det är den roligaste och viktigaste lagmatchen som jag har spelat hittills. Det här rankar jag väldigt högt, säger Anton Källberg, som nästa säsong är förlorad för Suif.

– Jag kommer att flytta till Tyskland och spela där, säger han.

I finalen väntar Eslöv. Det blir sjätte året i rad som de båda lagen möts. Suif inleder hemma på tisdag. Sedan väntar returen på bortaplan på fredag. Även en eventuell tredje match spelas i Eslöv.

– Det blir snabba ryck. Nu är det är bara hem och ladda, säger Peter Blomquist.