Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suif först ut i TV4 Sport

Nu har formerna för den nya svenska pingisligan bestämts. Först ut i TV4 Sport är Falkenberg–Söderhamns UIF den 26 september.

Falkenberg–Söderhamns UIF. Där har ni premiärkombatanterna när TV4 Sport, Svensk elitpingis och Svenska bordtennisförbundet inleder sin bordtennissatsning i höst.

Närmare bestämt den 26 september startar serien som kommer att gå under det nya namnet pingisligan som ersätter den gamla trotjänaren elitserien.

Under tio höstlördagar mellan klockan 13.15 och 15.45 kommer sportkanalen att direktsända matcher från ligan. Därefter väntar ytterligare åtta matcher på våren, samt fem slutspelsmatcher.

Peter Blomquist, tränare för Söderhamns UIF, om nyordningen:

– Från början kändes det negativt för oss att gå ner från fyrmannalag till tremanna, och det tycker vi till viss del fortfarande, men när tv kom med i bilden är det värt att testa. Det är viktigt för sporten att synas.