Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SUH Innovation i konkurs

SUH Innovation AB i Bollnäs försattes i konkurs på torsdagen.

Annons

Efter ekonomiska problem i både föreningen SUH (Svenskt utvecklingscentrum för handikappidrott) och det helägda bolaget SUH Innovation, begärde styrelseordföranden Bengt Lindstedt bolaget i konkurs häromdagen.

– Det finns inga pengar i bolaget, sa han.

På torsdagen försattes bolaget i konkurs vid Hudiksvalls tingsrätt och advokat Björn Myhrberg utsågs till konkursförvaltare.

– Jag har inte hunnit sätta mig in i allt ännu, men bolaget har inga anställda och ingen pågående verksamhet, säger han.

Av konkursansökan framgår att bolaget har ett banklån på 400 000 kronor och ett hyresavtal med Skolfastigheter i Bollnäs AB.

Bolaget hyr sedan förra sommaren skollokaler i gamla brandstationen vid Framnäsvägen i Bollnäs. Tanken var att starta en fristående gymnasiesärskola där, men den kom inte igång.

Också föreningen SUH, som har sex anställda, hotas av konkurs senare i sommar – och de anställda är varslade om uppsägning.

– I augusti ser det brydsamt ut för föreningen med pengar till löner, sa Bengt Lindstedt – som även är ordförande i föreningen SUH – i samband med varslen tidigare i veckan.