Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SUH Innovation i konkurs

SUH Innovation AB i Bollnäs försattes i konkurs på torsdagen.

Annons

Efter ekonomiska problem i både föreningen SUH (Svenskt utvecklingscentrum för handikappidrott) och det helägda bolaget SUH Innovation, begärde styrelseordföranden Bengt Lindstedt bolaget i konkurs häromdagen.

– Det finns inga pengar i bolaget, sa han.

På torsdagen försattes bolaget i konkurs vid Hudiksvalls tingsrätt och advokat Björn Myhrberg utsågs till konkursförvaltare.

– Jag har inte hunnit sätta mig in i allt ännu, men bolaget har inga anställda och ingen pågående verksamhet, säger han.

Av konkursansökan framgår att bolaget har ett banklån på 400 000 kronor och ett hyresavtal med Skolfastigheter i Bollnäs AB.

Bolaget hyr sedan förra sommaren skollokaler i gamla brandstationen vid Framnäsvägen i Bollnäs. Tanken var att starta en fristående gymnasiesärskola där, men den kom inte igång.

Också föreningen SUH, som har sex anställda, hotas av konkurs senare i sommar – och de anställda är varslade om uppsägning.

– I augusti ser det brydsamt ut för föreningen med pengar till löner, sa Bengt Lindstedt – som även är ordförande i föreningen SUH – i samband med varslen tidigare i veckan.