Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succén fortsätter – för Ljusnes nye målkung: ”Roligt när det släpper”

Ljusne fortsätter att ånga på i toppen av division 4. Och glödhete Kim Vestin fortsätter också att göra mål. – Det är många gånger bara att tacka och ta emot, säger han efter 6–0-segern mot Färila.

Kim Vestin fick fira igen.

Det var inte bara att Ljusne återigen vann med stora siffror. Skytteligaledaren slog till igen med två nya mål i den andra halvleken. Totalt är nu 19-åringen uppe i nio mål.

– Det är roligt när det släpper. Och det har det verkligen gjort i år, säger han.

Förra säsongen blev det totalt endast blygsamma fem mål för Kim Vestin i Ljusnetröjan.

Nu har han på bara sex matcher nästan dubblat den siffran. Förklaringen till målsuccén?

­­– Jag vet faktiskt inte. Jag var inte med så mycket förra säsongen, säger Vestin som också spelar ishockey om vintrarna.

– Men jag har riktigt bra lagkamrater och det är många gånger bara att tacka och ta emot.

Ljusne avgjorde fredagskvällens hemmamöte med Färila redan i den första halvleken. Och det var Vestins anfallskompis Ivan Levoskho som visade att målsinnet fortfarande finns kvar och bjöd den fåtaliga hemmapubliken på ett äkta hattrick.

Efter paus var det Vestins tur att komma in i målprotokollet.

5–0 kom i den 52:a minuten. Och sedan fastställde han slutresultatet genom att sätta dit sexan när cirka 20 minuter återstod av matchen.

– Det första var ett friläge. Sen kom jag på kanten och hade lite alternativ och passa: Men jag bestämde mig för att skjuta och hade lite flyt att den gick in.

– Vi rullade boll fruktansvärt bra och sen satte vi lägena när de kom. Det är kul.

Genom trepoängaren förstärker Ljusne positionen i toppen av tabellen, två poäng bakom jagar Forsa som besegrade Trönö med 2–1.

– Det viktigaste för oss är att fortsätter kriga oavsett vilket lag vi möter. Vi kan inte bara tro att det är att gå ut och ställa skorna på planen, säger Vestin.

Färila ligger näst sist i tabellen med tre poäng.

FAKTA: Kim Vestins målsucce

22/4: Vismårå (b) 1 mål

29/4: Forsa (b) –

5/3: Ljusdal (h) 4 mål

6/5: Trönö (h) 2 mål

13/5: Ilsbo (b) 0 mål

20/5: Färila (h) 2 mål

MATCHFAKTA

Division 4

Ljusne–Färila 6–0 (4–0)

Målen: 1–0 (6) Ivan Levoshko, 2–0 (29) Ivan Levoshko, 3–0(40) Ivan Levoshko, 4–0 (42) självmål, 5–0 (52) Kim Vestin, 6–0 (70) KimVestin.

Domare: Sorin Aruncutean, Edsbyn.

Publik: 54.