Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för ny städidé

– E4 är pulsådern, och här ligger Gnarp, säger Jörgen Åslin, som delade ut platssäckar vid städsuccén i lördags.

Annons

Trots regn och rusk blev städdagen i Gnarp i lördags något av en succé. Gamla och unga hämtade svarta plastsäckar och skyddshandskar och gav sig ut längs större och mindre vägar för att plocka upp allt från cigarettfimpar till mopedtankar.

– Det blev en enorm uppslutning - det vågade man nästan inte tro på lördagsmorgonen då man tittade ut och såg regnet, säger Jörgen Åslin, styrelseledamot i återuppväckta Intresse- och företagarföreningen i Gnarp.

Teorin är att den som själv varit med och plockat sopor ska bli mindre benägen att slänga skräp överallt.

– Naturligtvis hoppades vi att fler skolungdomar skulle ställa upp, men riktigt så blev det inte. Fast ett 50-tal personer har varit här och hämtat säckar, och vi har fått med hela byalag som plockar skräp i sina byar.

Jörgen Åslin tror städdagen kommer att bli ett årligen återkommande arrangemang i Gnarp - och han önskar att fler kommundelar tar efter:

– Vi vill ju att det ska vara snyggt och rent här - E4 är pulsådern genom Nordanstig, och här ligger Gnarp. Ser det ut som en allmän soptipp är det ju det första intrycket man får av kommunen.