Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för metalkväll – tungt tillskott till Cancerfonden: "Över alla förväntningar"

En hyllningskväll till en bortgången musikkompis och en insamling till Cancerfonden – trippelkonserten Holmfest lyckades vara både och. Facit: 40 000 kronor till Cancerfonden.

Bandet MurderMarket, där borggångne musikprofilen Fredrik Holmstedt var med, avslutade en kväll som banden Wolverine och Luftslott drog igång på Arton78. Då satt lappen på luckan och rockrävar trängdes med mer nymornade metalmänniskor i publiken.

– En riktig succé. Helt fantastiskt, över alla förväntningar, säger Peter Rudhberg, sångare i MurderMarket.

Medan han och musikerkollegrona svettades på scenen bidrog besökarna genom att köpa t-shirts och bjuda på en tavla skänkt av Fredrik Söderqvist (slutpris 3 200 kronor). Tillsammans med tatueraren Mattias Österbergs skänkta dagskassa så blir summan runt 40 000 kronor som går till Cancerfonden.

– Helt otroligt av alla som ställt upp. Vi hade siktat på kanske 10 000, säger Peter Rudhberg, och berättar att det hela tiden plingar in uppskattning via sociala medier.

Läs också: Hyllningskväll för riffmästaren – pengarna till Cancerfonden: "Det här hade han gillat"

Det ger mersmak och en uppföljning blir det avslöjar MurderMarket-sångaren. Redan i höst ska de inblandade mötas för att planera nästa Holmfest. Även då i syftet att samla pengar och minnas en musikerkollega.

– Det blir samma koncept som nu, men vi har några nya grejer som vi ska spåna på, säger Peter Ruhdberg.