Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för marknaden

Succé för årets marknad i Hudiksvall. Marknadsgeneralen Hans Bäckström talar om säljrekord för knallarna.

– Oerhört bra. Suveränt. Och vi hade tur med vädret. Det har regnat och haglat på flera håll strax utanför området. Vi är jättenöjda. Många knallar pratar om omsättnings rekord. Fredagen är kanske den bästa någonsin för knallarna. Jag känner många av knallarna sedan många år, och enligt vad de berättar är Hälsinge marknad förmodligen den bästa i Sverige för dem. Det är en trogen publik, har man fått en plats släpper man den inte. Vi har 100 till som ville komma hit i år men inte fick plats. Vi vill inte ha det större. I år hade vi mellan 450 och 475 knallar, och det räcker alldeles utmärkt. Vii är mycket, mycket nöjda, säger Hans Bäckström.

Enligt vakthavande befäl vid polisen har det varit en lugn helg. På söndagseftermiddagen var ännu inga gripna.

Förra året kom cirka 60 000 besökare, och Hans Bäckström tror att det var ungefär lika många i år.

– Vi förlorade nog ett antal för att vädret var oroligt i Söderhamn, Bollnäs och Ljusdal. Vid sånt väder kan folk vara försiktiga att komma in. Men på fredagen var det enormt med folk, många knallar hade öppet till klockan tio på kvällen, säger Hans Bäckström.