Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för hockeyfesten i Bollnäs ishall

Hockeyfesten på Sävstaås blev en fullträff.

1 243 personer kom för att se Brynäs och Södertälje slipa formen inför elitseriestarten – och för Bollnäsbördige Lars Jonsson blev slutbetyget bara positivt.

– Det är kul att komma ut och spela för en fullsatt ishall. Det spelar ingen roll om det är en mindre hall än hemma, säger Brynässtjärnan.

– Det var lite svårspelad is i början av perioderna och jag skulle säga att det var en typisk försäsongsmatch. Chanserna som lagen får kommer oftast till på grund av misstag, inte så mycket tack vare det egna spelet, säger Lars Jonsson, som för första gången i karriären spelade en seniormatch på "hemmaplan".

– Mina föräldrar är från Bollnäs och familjen har en kåk i Segersta som vi brukar vara i på sommaren. Men ishockey har jag bara spelat här någon gång i pojkåren tillsammans med Borlänge.

Lars Jonsson trivdes i varje fall bra under en sällsynt het hockeykväll i Bollnäs. Och konceptet med att lägga ut lagets träningsmatcher på mindre orter tycker han är en succé.

– det är jättekul att komma ut och spela, det är bra för alla. Vu får visa upp Brynäs och publiken får se elitseriehockey. Sedan så är det alltid roligare att spela för en fullsatt ishall. Är det fullt så spelar det ingen roll om det är en mindre hall, säger han.

Matchen då?

Lagen följdes åt i målprotokollet och vid full tid stod det 3–3. Någon riktig gnista blev det inte förrän i tredje perioden då det blev lite hetare känslor på isen.