Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Helsingecup

Mindre rökmoln varvas med ljudet av förbisvischande cyklister och hejarrop. Under torsdagskvällen är det premiär för Helsingecup, och ett 70-tal glada terrängcyklister kastar sig snabbt ut i västra bergets snårigaste stigar.

Cykelloppet började som en idé om att värma upp inför säsongen, tillsammans inom Hälsinglands cykelklubbar. Det hela slutade med att deltagare från hela landet dök upp. En lyckad satsning, som definitivt kommer återvända nästa år, tycker arrangören Magnus Blom.

– Det är jättekul att det kommit folk från olika håll i Sverige, det här har blivit en riktig folksport. Det är mycket fart och spänning, inte bara teknik, säger han entusiastiskt efter målgången.

Tävlingen delades upp i en motions- och en sportklass, där personer i olika åldrar glatt deltog. Även ett kortare barnlopp arrangerades till de yngres glädje. Målet med tävlingen har hela tiden varit att alla oavsett nivå ska kunna delta, berättar Magnus Blom. Medarrangören Jörgen Andersson instämmer.

– Vi har många förstagångsåkare med i kväll, vilket är fantastiskt roligt. Det är så kul när alla vågar kasta sig ut på det här sättet, säger han och nickar mot skogsdungen.

I sportklassen blev det en riktig familjeseger. Tävlingsvana Familjen Lindh har åkt hela vägen från Härnösand för att delta i tävlingen, och resan gav minst sagt resultat. 15-åriga tvillingarna Vilgot och Edvin Lindh knep första- respektive tredjeplatsen, och pappa Tomas kom tvåa.

– Det känns bra, det känns såklart alltid bra när det går bra, skrattar Tomas Lindh efter loppet.

Även mamma Helena Lindh deltog i tävlingen. Familjen söker sig ofta nedåt i landet för att tävla och uppskattar arrangemanget. Perfekt som första träningstävling i år, tycker de.

– Det är så kul att klubbar tar sådana här initiativ, särskilt där personer i alla åldrar kan delta, säger Tomas Lindh.

Hur ska ni fira?

– Det blir med bilfärd hem, och McDonalds, säger Vilgot Lindh och ler.