Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé direkt för enduro i Lottefors

Bollnäs MK arrangerade sin första endurotävling i lördags.
Och det blev en succé.
– Det kom vansinnigt mycket folk och vi hade 114 förare till start, säger BMK:s Micke Larsson.

Efter år av jobb fick Bollnäs MK till slut en egen endurobana på Gårdberget i Lottefors. Två specialsträckor med rätt tuffa utmaningar finns på berget och i lördags var det dags för premiärtävling då den femte deltävlingen i Mittendurocupen avgjordes.

– Vi hade mest deltagare i cupen hittills med 114 startande och det var mycket småttingar som körde också. Jag åkte runt på banan och alla jag pratade med tyckte att det var bra, och det var den tuffaste tävlingen de kört i cupen, säger Micke Larsson, som tidigare i veckan varnade för att banan är utslagsgivande.

– Det var en del som bröt, jag tror det var närmare 30 som inte körde hela vägen i mål. Stenbackarna blev för svåra när det gått en del varv.

Förutom många startande så verkade motorintresserade i landskapet också ha hittat till Gårdberget. Något som blottade den enda bristen med banan i Lottefors – parkeringsplatser, eller bristen på dem.

Annars var det enbart positiva reaktioner.

– Vi var 17 funktionärer och vi fick mycket beröm för arrangemanget, i vanliga fall är det väl tre som håller i det. Förarna tyckte att det var roligt att det var så mycket folk på publikplatserna, säger Micke Larsson.

Ger det här blodad tand att köra fler tävlingar?

– Det visar att vi var rätt ute, det finns ett sug inför motor och det var många familjer som kom och tittade. Men jag tror vi är nöjda i år, kanske blir det en vintercup efter årsskiftet. Men blir det mycket snö är vi körda med parkeringen. Vi får tjata så ser vi om vi kan få bygga lite fler platser.

Tävlingarna då?

Jo, i elitklassen (bredd) blev det spel mot ett mål för Fältjägarnas Joakim Grelsson efter att både Pontus Högberg och hemmahoppet Martin Larsson får bryta. Bäst där gick det för Mats Bertilsson på en sjundeplats.

I Motion plus 40 år kom Per Jansson, Bollnäs, trea och Gunnar Wåg femma. Vann gjorde Björn Eriksson, Krokom. Noterbart är att Bollnäsveteranen Sten-Inge Nordholm, 73 år, klarade av fyra av specialsträckorna på den tuffa banan.

I Motion minus 39 år kom Anders Persson, Bollnäs, fyra, knappt två minuter efter segrande Tony Andersson, Hogdal.

I Guldhjälmen 65 kubik slutade WIlle Bertilsson trea efter att ha tappat ledningen på sista varvet.