Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suburban cowboys tillbaka från Ungern

/

Förra veckan spelade Suburban cowboys på en ungersk rock- och bluesfestival.

Kuriren fick en statusrapport från sångaren Mikael Gisselson, med en svag mobilsignal.

Annons

Berätta om festivalen...

– Det var en traditionell Ungersk rockfestival, det vill säga mycket hårdrock och blues. Landet verkar ha fastnat i 1989 och hårdrocken. Jag är osäker på om de någonsin har hört musiken vi spelar. Å andra sidan minns jag knappt vad festivalen hette, "Chechic festival", någonting. Fråga mig inte hur det stavas, men den låg utanför Budapest.

– Själva fick vi avsluta en av kvällarna så det var fullt ös kan man säga. Under två dagar kom det 6 000 personer. Jag skulle tippa på att vi spelade för ett par tusen, lite drygt. Det var något färre personer på festivalen den dagen vi spelade.

Hur hamnade ni där?

– Det var Bilda eller kommunen som föreslog oss att åka dit. Jag tror de fick möjlighet att skicka ett band och valde oss.

– Vi hade guide, tolk och hela grejen så vi hade möjlighet att hitta fram. Det var kul att se Budapest. Man såg jävligt rika och jävligt fattiga människor, det var stora kontraster och vi hann med nattlivet också.

Finns det en Ungersk countryscen?

– Vi spelar mer åt rockhållet själva, texterna är i och för sig åt countryhållet och vissa ballader. I alla fall, dom hade aldrig hört talas om country. Sånt lyssnar vi inte på här blev svaret om man frågade. Det var hårdrock och blues som gällde.

Vad händer i sommar?

– Vi åker runt och spelar på västkusten och i Stockholm och några andra ställen. Vi har åtminstone så många spelningar att det är svårt att hålla i huvudet vart vi ska, så det rullar på. Sommaren är den hektiska perioden. Vintertid är det ganska dött om man inte spelar i fjällen.

Har ni något planerat till trakten?

– Nej, inte för tillfället. Det var längesedan nu av någon anledning, säger Mikael Gisselson

 

 

Mer läsning

Annons